Workshop Bodyworlds: Anatomie in levende lijve

Op 21 april organiseert Bivag de unieke workshop “Anatomie in levende lijve” voor therapeuten, fitness instructeurs & personal trainers en yogadocenten.

Tijdens deze boeiende dag wordt de stoffige anatomie uit de boeken tot leven gebracht. Je zult het lichaam anders gaan bekijken, waardoor je je vak met hernieuwde inspiratie kunt gaan uitoefenen.

De dag start met een bezoek aan het indrukwekkende Body Worlds, Amsterdam. Daar maak je kennis met de schoonheid van de functionele anatomie welke tentoongesteld is in meer dan 200 anatomische preparaten. Emrik Suichies zal u meenemen op reis door onze  lichaamsweefsels, bestaande uit botten, spieren,  pezen, bindweefsel , bloedvoorziening, zenuwstelsels en organen. Catharina van Bemmel zal de energetische werking van de organen  toelichten. Hierdoor krijg je meer zicht op de specifieke werking van deze vitale delen in ons fysieke lichaam.

Na deze fascinerende ontdekkingsreis, gaan we genieten van een heerlijke lunch aan het IJ.

’s Middags zal met ondersteuning van beeld en geluid dieper worden ingegaan op het orgaansysteem, de productie van neurotransmitters, de functie van  water in ons spier- en bindweefselsysteem en specifieke delen uit de functionele anatomie.

Aan het einde van de dag heb je een duidelijk beeld van wat jij als therapeut of docent teweeg brengt in het fysieke en energetische lichaam van je cliënt.