Specialisatie: Chakra Coach

Het doel van de volledige opleiding is om naast je yogales ook individuele sessies als Chakra Coach aan te kunnen bieden. Deze specialistatie bevat 5 blokken, module 3 van de yin yoga docentenopleiding en het online Chakra re-treatment programma. De opleiding wordt afgerond met het uitschrijven en beoordelen van een verslag en het voltooien van een examen.

De opleiding tot Chakra Coach neemt een bijzondere plek in binnen Bivag. De blokken 1 t/m 4 zijn namelijk ook afzonderlijk en in willekeurige volgorde te volgen. Als je de opleiding Chakra Coach doet, dien je blok 1/4 blok voltooid te hebben, voordat je blok 5 volgt.

Per blok wordt dieper ingegaan op de chakra’s d.m.v. confronterende oefeningen, geleide visualisaties, yogahoudingen, biodynamiek en het leren geven van een energetische behandeling op chakra’s, klieren, organen en persoonlijke processen. Uiteraard is er ook ruime aandacht voor jou eigen persoonlijke processen.

Wat komt voorbij;

– gevoel en emotie

– visualisatie en meditatie

– yogahoudingen en bio-energetische oefeningen

– energetische behandeling

– anatomie en pathologie

– energetische leer en chakrapsychologie

– coaching

De Chakra’s 1, 6 en 7 komen in ieder blok voor. De chakra’s 2, 3, 4 en 5 zijn verdeeld over de blokken 1 t/m 4. Zie onderstaand schema.

Blok 5 is een driedaags scholingsblok + een examendag. Dus 4 dagen in totaal. Dit 5e blok geeft een verdieping op dat wat in de andere 4 blokken aan bod is gekomen voor wat betreft pathologie en psychopathologie. Daarnaast is er aandacht voor wat coaching is. Hoe coach je eigenlijk, hoe ga je om met privacy, verslaglegging vd behandeling/gesprekken, praktijkvoering ed? Behalve deze 5 blokken, dien je ook het online chakra-programma te volgen en module 3 van de Yin Yoga Docenten Opleiding te hebben afgerond. Bovendien lever je voorafgaand aan je examendag een verslag in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Docent

Catharina van Bemmel