Specialisatie: Yin Yoga Medicine®

De specialisatie Yin Yoga Medicine® is bestemd voor yogadocenten die een volledig afgeronde opleiding Yin Yoga hebben gedaan via BivAG of via een ander erkend opleidingsinstituut met minimaal 50 uur opleiding.

In deze scholing krijg je inzichten aangereikt vanuit de Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio-Sacraal therapie . Wanneer cursisten een houding in de Yoga niet optimaal kunnen innemen of uitvoeren, kan snel middels een individuele sessie (Yin Yoga Medical) ruimte gemaakt worden in het gewricht, de fascie, het bijbehorende meridiaanstelsel, en het human bodyfield. Deze opleiding binnen de Yin Yoga richt zich vooral op het invullen en neerzetten van de individuele sessies bij een Yin Yoga docent. Personal Yoga krijgt hiermee een volwaardige inhoud vanuit de Yin en voedt haar medicinale en helende karakter.

T/m 2017 bestond deze scholing uit 3 modules. Naar aanleiding van evaluaties van cursisten en ook onze eigen ervaringen, hebben we begin 2018 besloten de scholing over 5 modules te spreiden. Hierdoor werd de theorie uitgebreider en in een beter tempo behandeld. Ook is er meer gelegenheid gecreëerd om te oefenen. Vanaf 2019 wordt de specialisatie uitgebreid met 2 nieuwe modules.

Onderstaand tabelletje laat zien hoe de moduleverdeling is geworden. Mocht je de Yin Yoga Medicine nog niet hebben afgerond, dan kun je met behulp van dit overzichtje makkelijk bepalen waar je  kunt instromen:

 

Let op: de modules dienen chronologisch gevolgd te worden.

Wat wordt er behandeld

Per dag wordt er aan de hand van pathologie een overzicht van de houdingen vanuit de yin yoga gegeven. De assisted yin van de houdingen wordt uitgebreid toegelicht, de functionele osteopathie wordt toepasbaar voor de yogadocent, de betreffende meridianen bij deze problematiek worden uitgebreid toegelicht, handgrepen uit de shiatsu en craniosacraal therapie voor de yogadocent worden ingevoegd. Onderwerpen voor de invulling van de dagen zullen onder andere zijn:

  • specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie)
  • bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
  • knie artrose en enkelklachten
  • heupklachten en heupartrose
  • schouder- en nekklachten in relatie tot whiplash problematiek

Met yin yoga medicine wordt de inleiding gemaakt om te groeien naar specifieke yin yoga health practitioner.

Verplichte literatuur
  • Met aandacht genezen, Henk Goossens en Connie van der Arend;
  • Trilling als medicijn, handboek energetische geneeskunde, Richard Gerber;
  • Een specifieke reader yin yoga medicine is hiervoor samengesteld en wordt uitgereikt tijdens de cursus.
Docenten
  • Emrik Suichies
  • Eelco Griep
Overnachten?

Dit kan bij het van der Valk hotel Sneek voor een speciaal tarief:
€ 95,- inclusief ontbijt voor 1 persoon.

Geeft u bij uw boeking bij het van der Valk hotel een vermelding van *bivag* en u kunt overnachten voor het speciale tarief!

Bivag-direct-aanmelden