YYDO Module 3 in Italië

Een inspirerende scholing op het Italiaanse platteland. Actief en ontspannen onder de Italiaanse zon, te midden van rust en natuurlijke schoonheid genieten van vers, biologisch eten en natuurlijk van Yoga.

We verzorgen al jaren module 3 in Venwoude waarbij je 4 dagen op Landgoud Lage Vuursche verblijft. Bij module 3 wordt nog intensiever gekeken naar hoe jij bent als persoon en docent. Hoe mooi zou het zijn om dit ook in Italië te gaan doen? Een week lang in een prachtige omgeving aan jezelf werken, je kennis van chakrapsychologie vergroten, genieten, ontspannen, verbinden. Dat lijkt ons geweldig en hopelijk jou ook. Van 9 t/m 16 juni 2018 gaan we voor het eerst module 3 in Italië geven.

Wat kun je verwachten?

De inhoud van de lesstof is hetzelfde zoals we die in Nederland geven. Daarnaast zul je de overige tijd kunnen gebruiken om de prachtige omgeving te verkennen, de stilte op te zoeken of juist de gezellige stadjes vlakbij. Samen of alleen. Dat wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen zijn en genieten.

In module 3 wordt dieper ingegaan op de materie van module 1 en 2 door middel van chakrapsychologie en kennis uit de energetische leer. Er wordt door de docenten gekeken naar hoe jij bent als persoon en als (yin)docent. Deze module is met name gericht op de eigen ontwikkeling maar ook als extra kennis bij het geven van de yin yoga les. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen dit “leer- en ervaringsprogramma” van de Yin Yoga Academy

Naast de dagelijkse Yin Yoga sessies wordt behandeld:

  • Chakrapsychologie en algemeen energetische leer;
  • Het gronden van de verschillende chakra’s, het openen, verkleinen, uitlijnen en het werken in de energetische lagen van het lichaam;
  • Het begrijpen, inzichtelijk maken en gebruiken van de energetische velden;
  • Chakra visualisatie en Meditatie;
  • Chakra Pranayama en zonnegroeten per Chakra uitgewerkt.

Het programma is uitgebreid met het maken van een individuele foto met de GDV camera. Met deze foto wordt ter plekke uitleg gegeven over welke meridianen en chakra’s bij jou prioriteit hebben om af te stemmen.  Deze kennis is om duidelijk te krijgen waaraan bij jezelf te werken. Dit is niet alleen handig om direct toe te passen tijdens Module III maar ook daarna heb je een extra tool in handen. Door je tijdens de yin yoga af te stemmen op de verkregen inzichten, kun je jouw energie nog diepgaander beïnvloeden.

De scholing wordt gegeven door 2 ervaren docenten: Emrik Suichies en Catharina van Bemmel.

Toelatingseisen

Voor wie YYDO module 1 en 2 hebben gevolgd, gelden er geen toelatingseisen. Mocht je een ander (yin) yoga achtergrond hebben, neem dan gerust contact met ons op. 

Verplichte literatuur

Chakra werkboek, Anodea Judith

Duur

De totale lestijd van de yin yoga docentenopleiding (module 3), bedraagt inclusief het lezen van de literatuur, huiswerkoefeningen en ontwikkeling circa 140 uur (5 ects punten)

 

Locatie en faciliteiten

In het groene hart van het prachtige Umbrië ligt La Locanda della Quercia Calante. Deze eeuwenoude Italiaanse boerderij is met zorg verbouwd en wordt omsloten door heuvels begroeid met bossen en weilanden. De rust en ruimte die het gebied uitademt, voelt als een zachte en welkome weldaad.
De eigenaren van Quercia Calante hebben er alles aan gedaan om energieneutraal en met respect voor de natuur hun accommodatie te beheren. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Alle kamers zijn vrijgemaakt van magnetische velden zodat gasten optimaal kunnen ontspannen. De heerlijke maaltijden worden bereid met lokale, verse producten. En dat proef je! De zwembaden zijn gevuld met bronwater. Dankzij de ronde, natuurlijke vormen, vulkanische rotspartijen en kabbelende watervalletjes, is het een genot om er in te baden.

La locanda beschikt over 2 sfeervolle yogastudio’s. Ieder met houten vloeren, grote raampartijen en magnifieke uitzichten.Tevens is er een buitendek waar je heerlijk kunt mediteren of yogalessen kunt volgen.

Docenten

De scholing wordt gegeven door ervaren docenten: Emrik Suichies, Catharina van Bemmel.

Bereikbaarheid

Vanaf het vliegveld van Rome is het met de auto ongeveer een uur rijden naar La Locanda. Ook rijdt er een trein vanaf het vliegveld naar Orvieto.  Voordelige vluchten kunt u al vanaf € 45,- boeken via Ryan Air. Ook kun je via Ryan Air voordeliger een auto huren bij Hertz.

Indien je dat wenst, krijg je een deelnemerslijst met daarop de namen, woonplaatsen en emailadressen van andere deelnemers. Dan kun je samen een auto huren of vlucht plannen, mocht je dat prettig vinden.

Verblijf

Aankomst is op zaterdag 9 juni 2018 vanaf 16.00 uur. Je hebt dan alle tijd om in te checken en bij te komen van de reis. Om 20.00uur is er het welkomstdiner. Alle kamers hebben hun eigen badkamer en buitenzitje. Ook linnengoed is aanwezig. Wil je een groot strandlaken gebruiken, dan dien je die zelf mee te nemen.

Vertrek: zaterdag 16 juni, na het ontbijt.

Kosten

€ 1.760,- op basis van overnachting in een éénpersoons kamer

€ 1.480,- op basis van overnachting in een gedeelde tweepersoons kamer

€ 1.375,- op basis van overnachting in een gedeelde driepersoons kamer

Prijzen zijn per persoon

Ook enthousiast geworden?

Klik hier

 

Meer informatie over de Yin Yoga Docenten Opleiding

Meer informatie over specifiek Yin Yoga Docenten Opleiding Module 3