2018029- Yin yoga medicine® module 4

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Vanaf 2018 zal de cursus Yin Yoga Medicine veranderen. Voorheen bestond deze scholing uit 3 modules. Naar aanleiding van evaluaties van cursisten en ook onze eigen ervaringen, hebben we besloten de scholing over 5 modules te spreiden. Hierdoor zal de theorie uitgebreider en in een beter tempo behandeld kunnen worden. Ook is er meer gelegenheid om te oefenen. Wij denken dat we jullie als cursist daarmee beter kunnen ondersteunen om theorie en praktijk te laten integreren in jezelf en in je lesmethodes.

Onderstaand tabelletje laat zien hoe de moduleverdeling gaat worden. Mocht je de Yin Yoga Medicine nog niet hebben afgerond, dan kun je met behulp van dit overzichtje makkelijk bepalen waar je vanaf 2018 kunt instromen:

De cursus Yin Yoga Medicine bestaat dus voortaan uit 5 modules, die in volgorde gevolgd dienen te worden, waarin verschillende pathologieën en Yin Yoga houdingen centraal staan.

Deze cursus is bestemd voor yogadocenten die een volledig afgeronde opleiding Yin Yoga hebben gedaan via BivAG of via een ander erkend opleidingsinstituut met minimaal 50 uur opleiding.

Vanaf 2018 is de indeling als volgt:
Module 1 van het Yin Yoga Medicine® programma, richt zich vooral op het bekken, sacrum en lage rug.
Module 2 en 3 richt zich op heup-, en knieklachten
Module 4 en 5 op nek, schouders en armen.

Inzichten vanuit de Shiatsu, Functionele osteopathie en Cranio-Sacraal therapie worden aangereikt. Wanneer cursisten een houding in de Yoga niet optimaal kunnen innemen of uitvoeren, kan hiermee snel middels een individuele sessie (Yin Yoga Medical) ruimte gemaakt worden in het gewricht, de fascie, het bijbehorende meridiaanstelsel, en het human bodyfield. Deze nieuwe opleiding binnen de Yin Yoga richt zich vooral op het invullen en neerzetten van de individuele sessies bij een Yin Yoga docent. Personal Yoga krijgt hiermee een volwaardige inhoud vanuit de Yin en voedt haar medicinale en helende karakter.

Let op: de modules dienen chronologisch gevolgd te worden.

 

Meer informatie over de Yin Yoga Docenten Opleiding

Meer informatie over specifiek Yin Yoga Docenten Opleiding Module 1 en 2

Meer informatie over specifiek Yin Yoga Docenten Opleiding Yin Yoga Medicine

Rooster

Dag Tijden Bijzonderheden
Vrijdag 12:00 – 21:00 uur Inclusief diner
Zaterdag 09:00 – 17:00 uur zelf lunch verzorgen

Wilt u overnachten?

Dit kan bij het van der Valk hotel Sneek voor een speciaal tarief:
€ 95,- inclusief ontbijt voor 1 persoon.

Geeft u bij uw boeking bij het van der Valk hotel een vermelding van *bivag* en u kunt overnachten voor het speciale tarief!

Start:
05-10-2018
End:
06-10-2018
Evenement Categorie:
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Locatie

Sneek – Bivag
Kleinzand 151
8601 BG, Sneek
Nederland
+31 (0)515 – 558888
https://bivag.newhealthcentre.com
Niveau cursus
MBO+
Studiebelasting
16 uur
Aanvangsniveau
Yin Yoga Medicine module 3
Verplichte literatuur
Met aandacht Genezen, Henk Goossens en Connie van der Arend / Trilling als medicijn, handboek energetische geneeskunde, Richard Gerber / Een specifieke reader Yin Yoga Medicine® is hiervoor samengesteld en wordt uitgereikt op de scholing.
Docent(en)
Emrik Suichies
Zelf verzorgen
lunch, yogamat
Voor u verzorgd
diner op dag 1, syllabi