2019040 – Anatomie & Yin: botten en gewrichten

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Tijdens de basisopleiding voor Yin Yoga Docenten heb je al een portie anatomie gehad. In deze bijscholing gaan we dieper in op wat voor rol anatomie speelt in de Yin Yoga. Met name de botten en gewrichten. Wat is het verschil tussen compressie en rek? Wat beperkt jou en jouw cursist in de houding? Waar kun je compressie voelen? Vooral in de heupen kan dit op een andere plek zijn dan je eigenlijk denkt.

Anatomie is zo’n ontzettend groot onderwerp en je bent nooit uitgeleerd hierover. Daarnaast kun je meerdere keren hetzelfde horen en het toch telkens weer vergeten of anders interpreteren. Door je eigen anatomie te leren kennen, blijft het beter hangen, krijg je er een beeld van. Een beeld en het doen vindt je brein makkelijker om te onthouden dan alleen tekst.

Naast jouw eigen anatomie, zul je ook de verschillen van de cursisten zien. We gaan per gewricht kijken wat de mogelijkheden zijn in Yin-houdingen. We vergelijken hoe jij in een houding zit met hoe je buurvrouw/man erin zit en hoe de verschillen zouden kunnen ontstaan.

De eerste dag zal de rug en het bekken behandeld worden en de tweede dag de benen en armen. De bijscholing is zowel praktisch als theoretisch.

Data & Tijden

Zaterdag 9 februari van 11.00uur tot 18.30uur
Zondag 10 februari van 9.30uur tot 16.30uur, inclusief lunch

De docent: Manja Weijers

Ik ben van huis uit fysiotherapeut. Yin Yoga is op mijn pad gekomen doordat ik een cursus voor fysiotherapeuten volgde bij Bivag. Daar zat ook een module Yin Yoga in van Emrik. Tijdens deze cursus ervaarde ik wat Yin Yoga voor je kan betekenen. Ik heb daarna gelijk de Yin Medicine module gedaan in Italië wat ook weer enorm veel inzichten gaf.

Ik gaf al een tijdje anatomie-bijscholingen voor yogadocenten maar dat was vooral gericht op yang-vormen. Dus spieren, bewegen, stabiliteit, coördinatie. Het leek me leuk om ook specifiek voor Yin Yogadocenten een bijscholing in anatomie te geven, omdat dit een totaal andere vorm van anatomie is. Daarom ben ik vorig jaar begonnen met deze bijscholing te geven. Het geeft mij veel plezier om mensen hun eigen kunnen te laten ervaren. Inzichten te geven over hoe het lichaam werkt en vooral ook je eigen lichaam. Ik word er altijd blij van als ik een ander ook enthousiast kan maken over het menselijk lichaam.

In mijn praktijk behandel ik heel de mens. De plek van de klacht is bijna nooit de oorzaak. Ik ga op zoek naar de echte oorzaak. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken: yoga, ontspanning, adem, toegepaste kinesiologie en vooral de voeten. Tijdens mijn anatomie workshop zul je ook op zoek gaan naar de oorzaak waarom jij niet verder in een houding komt. Je leert veel over je eigen anatomie. En de verschillen onderling.

Wie weet zie ik je in mijn bijscholing, dat lijkt me hartstikke leuk!

Start:
09-02-2019, 11:00
End:
10-02-2019, 16:30
Evenement Categorie:
Event Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Sneek – Bivag
Kleinzand 151
8601 BG, Sneek
Nederland
+31 (0)515 – 558888
https://bivag.newhealthcentre.com
Niveau cursus
HBO+
Studiebelasting
16
Aanvangsniveau
YYDO 1 & 2 bij Bivag of een 200u-opleiding elders
Docent(en)
Manja Weijers
Zelf verzorgen
yogamat
Voor u verzorgd
koffie, thee en lekkers op beiden dagen, lunch op dag 2