2019042 – Meridiaanleer & Yin

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

In module 1 en 2 van de Yin Yoga docentenopleiding zijn de meridianen al voorbij gekomen, maar in deze bijscholing gaan we hier nog dieper op in. Een boeiende aanvulling als je reeds (yin) yoga teacher bent of wekelijks Yin Yoga lessen volgt. Deze bijscholing kan door iedereen gevolgd worden die meer lichaamsbewustzijn wil ontwikkelen of wil begrijpen waar de oorsprong kan liggen van fysieke en emotionele klachten.

In de Chinese geneeskunde, acupunctuur, Shiatsu maar ook in de Tuina-massage wordt gesproken over en gewerkt met meridianen. Meridianen zijn met elkaar verbonden smallere energiebanen in de huid. Ons lichaam telt heel wat van dit soort banen, de één belangrijker dan de ander.

De Chinese geneeskunde richt zich op 12 belangrijke meridianen die direct verbonden zijn met de organen. Die zijn namelijk verantwoordelijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. De twaalf meridianen worden gevormd door 6 “meridiaanparen” die op hun beurt weer gekoppeld zijn aan de 5 elementen.

Yin Yoga heeft een directe invloed op de doorstroming van deze meridiaanparen en heeft hierdoor een héél therapeutisch effect.

Om deze meridianen beter te leren kennen en welke Yin Yoga-houdingen goed zijn bij bijvoorbeeld gewrichtspijn, hoofdpijn, stress, angsten, slechte spijsvertering, slaapproblemen, bespreken we alle 12 meridianen uitvoerig en de energetische anatomie van deze energielijnen.

We starten en eindigen met een uitgebreide Yin Yoga-sessie gericht op het strekken van deze meridianen.

 

Tickets

Volgeboekt!2019042 - Meridiaanleer & Yin 195,00

Locatie

Sneek – Bivag
Kleinzand 151
8601 BG, Sneek
Nederland
+31 (0)515 – 558888
https://bivag.newhealthcentre.com

Organisator

Bivag
+31 (0)515 – 558888
https://bivag.newhealthcentre.com
Niveau cursus
HBO+
Studiebelasting
10
Aanvangsniveau
afgeronde (Yin) Yogadocentenopleiding
Docent(en)
Wanda Menke-Gerritsen
Zelf verzorgen
yogamat, lunch
Voor u verzorgd
koffie, thee, diner