2019061 – Meridiaanleer & Yin, element Hout

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

In module 1 en 2 van de Yin Yoga docentenopleiding zijn de meridianen al voorbij gekomen, maar in deze bijscholing gaan we hier nog dieper op in. Een boeiende aanvulling als je reeds (yin) yoga teacher bent of wekelijks Yin Yoga lessen volgt. Deze bijscholing kan door iedereen gevolgd worden die meer lichaamsbewustzijn wil ontwikkelen of wil begrijpen waar de oorsprong kan liggen van fysieke en emotionele klachten.

In de Chinese geneeskunde, acupunctuur, Shiatsu maar ook in de Tuina-massage wordt gesproken over en gewerkt met meridianen. Meridianen zijn met elkaar verbonden smallere energiebanen in de huid. Ons lichaam telt heel wat van dit soort banen, de één belangrijker dan de ander.

De Chinese geneeskunde richt zich op 12 belangrijke meridianen die direct verbonden zijn met de organen. Die zijn namelijk verantwoordelijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. De twaalf meridianen worden gevormd door 6 “meridiaanparen” die op hun beurt weer gekoppeld zijn aan de 5 elementen.

Yin Yoga heeft een directe invloed op de doorstroming van deze meridiaanparen en heeft hierdoor een héél therapeutisch effect.

Deze dag staat in het teken van Lente, hout element, Lever/Galblaas. Er zijn in totaal 5 dagen, ieder met hun eigen specifieke thema. Onderstaand een overzicht:

Dag 1: 24-2: Winter, water element, Nier/Blaas

Dag 2: 14-4 : Lente, hout element, Lever/Galblaas

Dag 3: 23-6: Zomer, vuur element, Hart/Dunne darm, Pericard/3VV

Dag 4: 01-9: Nazomer, aarde element, Milt/Maag

Dag 5: 17-11: Herfst, metaal element, Long/Dikke darm

Op 13-10  starten we weer met een nieuwe cyclus, dag 1: Winter, water element, Nier/Blaas

 

Locatie

Sneek – Bivag
Kleinzand 151
8601 BG, Sneek
Nederland
+31 (0)515 – 558888
https://bivag.newhealthcentre.com

Organisator

Bivag
+31 (0)515 – 558888
https://bivag.newhealthcentre.com
Niveau cursus
HBO+
Studiebelasting
10
Aanvangsniveau
afgeronde (Yin) Yogadocentenopleiding
Docent(en)
Wanda Menke-Gerritsen
Zelf verzorgen
yogamat
Voor u verzorgd
koffie, thee, lunch