Catharina Van Bemmel

In 1988 begon ik Hatha yoga te beoefenen en bijna gelijktijdig ook Chakra yoga. Dit was een absolute eye-opener omdat de Chakraleer volledig aansluiting vond bij datgene wat ik van kinds af aan zelf al had ervaren en waargenomen.

Ik ben nog steeds dankbaar dat de yogadocente van destijds doorzag, dat Chakrayoga mij meer van dienst kon zijn dan de Hatha yoga. Via haar kwam ik ook in contact met mijn spiritueel vader en leraar. Die mij in de daarop volgende jaren leerde hoe ik, hetgeen ik van jongs af aan al waarnam, kon vertalen en inzetten tbv mijzelf en anderen. Zeven jaar volgde van intensief contact en het volgen van diverse opleidingen in de Natuurgeneeskunde. Ik liet de verpleegkunde achter mij en begon een eigen praktijk voor individuele begeleiding samen met het geven van lessen in Intuïtieve ontwikkeling en Chakradans. Ik zette in de jaren die volgden verschillende scholingsprogramma’s op, op het gebied van de eigen ontwikkeling en voor zorgproffesionals en volgde daarnaast zelf opleidingen voor yogadocent  waaronder Ashtanga-,Power-,Yin en Chakrayoga. In 2009 gaf ik vorm aan Yoga4U in Sneek en starte ik met Emrik Suichies, als eerste in Nederland de Yin Yoga Docentenopleiding. Hierin geef ik het onderdeel Chakrapsychologie en Energetisch Leer. De weg naar binnen, zeg maar het Innernet is wat vanuit onze en mijn zienswijze Yoga is. Een spirituele taal om in contact te komen met hetgeen er binnen in je leeft en wie jij bent op authentieke wijze. Dit is zowel in mijn persoonlijke leven als wat ik in het samen zijn met anderen uit wil dragen door elkaar de hand te reiken op de boeiende weg die Leven heet. Zowel in een op een contact, in de Yin Yoga lessen en opleiding, via mn online programma en binnenkort ook in mijn eigen Chakra Yoga Docentenopleiding.

De helft van de tijd woon en werk ik in Italië en volg mijn andere passie met scholingen. De passie welke eveneens al van kinds af aan bij mij is en generaties lang in de familie leeft, de klassieke schilderkunst. Naast het doceren en het ondersteuning geven dmv de Chakrapsychologie en Energetische Leer aan mensen ben ik daarnaast ook Beelden Kunstenaar.