Donatienne Vander Elst

Mijn yoga-ontdekkingstocht begon in 2002 met de yogalessen van Jessica Magnin in Zwitserland. In 2004, terug in België, volgde ik eerst de Ashtanga Vinyasa Teacher Training in Utrecht o.l.v. Katiza Satya. Sindsdien ben ik mij ook gaan verdiepen in andere vormen zoals Vinyasa, -Hatha en Yin Yoga.

Yin Yoga heeft mijn levens -en yogapad een andere draai gegeven. Zoals Bernie Clark zegt: We don’t use our body to get into a pose – we use the pose to get into our body. Het afstemmen en je gaan verbinden met jezelf en je houding. Met aandacht luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Dit werd voor mij helemaal duidelijk bij de Yin-opleidingen die ik genoot bij Bivag o.l.v. van Emrik Suichies. Ieder is uniek en heeft zijn eigen houding. Niet alleen een fysieke houding maar in de breedste zin van het woord: lichamelijk, geestelijk, energetisch, mentaal.

Ademhaling is altijd een thema in mijn werk/lessen, omdat je adem een middel is om te verbinden en te voelen. Om je met jezelf te verbinden en te gaan voelen hoe je jezelf in het moment van de houding(en) voelt en daar woorden aan verbinden.
Niet zo maar ademen,  maar bewust ademen door te voelen wat je waarneemt.
Niet zo maar een houding aannemen, maar de houding voelen en zelfs gaan beleven.

Hiemee wens ik je veel “belevenis” plezier toe , op jouw eigen levenspad.