Mariëlle Hebing

Al vroeg ben ik in aanraking gekomen met meditatie en yoga. In mijn tienerjaren is mijn interesse gewekt en daarmee mijn eigen ontdekkingsreis begonnen. Aan het begin was mijn interesse vooral gericht op de beleving: yoga, meditatie, chakra’s, meridianen en elementen. Maar het menselijk lichaam is zo wonderlijk dat ik er het liefst alles van wil weten! Inmiddels heb ik mij dan ook verdiept in de verschillende aspecten van ons als mens.

In de jaren dat ik les geef heb ik verschillende yogastijlen gedoceerd. Van heel erg ‘yang’ zoals Poweryoga, tot het meditatieve van de Yin Yoga.

In mijn studio merk ik dat er momenteel vooral behoefte is aan Yin Yoga. In de hectiek van het dagelijks leven wat vooral naar buiten gericht en erg yang is, verlangen we naar de stilte, het terugtrekken en het statische van de yin. Dit hebben we ook nodig voor de balans. De stilte zoeken we niet alleen op om stil te zijn, maar ook om prikkels af te kunnen bouwen en te kunnen observeren wat er in jouw speelt wanneer deze signalen niet overschreeuwd worden door de geluiden van alledag.

De Yin Yoga fascineert mij zo omdat je hierin vanuit je eigen intentie af kunt stemmen op verschillende aspecten van jou. Met een fysieke benadering leer je welke gebieden aan te spreken bij fysieke klachten. Met meer inzicht in de meridianen weet je welke strekking je in kunt zetten om een bepaald ‘element’ te ondersteunen. Als je je aandacht verlegd naar de chakra’s krijg je weer een heel andere beleving in een houding en in de les.

En het mooie is dat wij bij Bivag jouw van alles een stukje meegeven zodat je in jou ontdekkingsreis kan onderzoeken wat bij jou past.

Zodat jij vanuit jouw eigenheid de Yin yoga kan overdragen op anderen.