Vincent van der Vijgh

Je kunt weerspiegelingen niet in stromend water zien, maar wel in stilstaand water.
Wat van zichzelf stil is, kan dingen tot stilte brengen
(Tswong-Tse)

In 2014 is Yin op mijn pad gekomen. En het was voor mij alsof alles op z’n plek viel.
Yin is voor mij een manier van leven geworden.
Mijn dag begint met meditatie en yoga. Iedere dag ontstaat uit zichzelf een balans tussen meditatie, yin en yang yoga. Precies die combinatie die ik op dat moment nodig heb.
Een combinatie die mij in balans brengt, die mij kracht geeft, soepelheid, zachtheid, openheid en bovenal verbondenheid met al wat leeft.

Ik probeer ook altijd de lichtheid te vinden. Wij mensen zijn geneigd om het pad te serieus te nemen, maar juist zachtheid, lichtheid en humor kunnen heel veel betekenen.
Dit vond ik bij New Health Centre! Juist vanuit die zachtheid ontstaat de verbinding met alles, en zo raak ik steeds meer geïnspireerd om alle aspecten binnen yoga én binnen mezelf, verder uit te diepen: meridianen, chakra’s, biofysica, het veld, Akasha en al het mooie wat er nog meer op mijn pad komt.

Alles wat je aangereikt wordt is een hypothese, onderzoek het alsjeblieft zelf en vind zo je eigen waarheid (dit is een van de meest wijze lessen die een leraar mij ooit verteld heeft).
Het gevoel dat je ontwikkelt in en met jouw lichaam is uniek. Jíj bent uniek.

Naast mijn eigen school, ben ik verbonden aan de Yin Yoga Academy (Bivag) in Sneek. En geef ik les aan de Samsara docentenopleiding.
Het mooie aan lesgeven vind ik het samenspel tussen leraar en leerling, wanneer deze dualiteit wegvalt en de leraar net zoveel leert van de leerling als andersom.

Ik hou van reizen, andere landen en culturen ontdekken. Samenzijn met de mensen die mij dierbaar zijn, spelen op mijn handpan, lezen, muziek luisteren, films en de natuur in al haar schoonheid.

Hoe wij met de aarde omgaan en alles wat daarop leeft, heeft mijn grote interesse.
Ik probeer daarin mijn eigen steentje bij te dragen.
Zoals Gandhi zo mooi zei: “Be the change you wish to see in the world”.